ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ. STUFFED RED PEPPERS WITH BULGUR, PUMPKIN AND FRESH AROMATICS.

Η Μεγάλη Δευτέρα ξημέρωσε μελαγχολική, βροχερή και ψυχρή.

Ξεκινήσαμε την μέρα μας με ζεστή κολοκυθοτυρόπιτα σφολιάτα.

Για το μεσημέρι ετοίμασα ψητές κόκκινες πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι-κολοκύθα-αρωματικά και όπως με συμβούλευε η μητέρα μου: τα γεμιστά θέλουν πολύ ρίγανη στο ψήσιμο! Το φαγητό συνοδεύτηκε από μία φρέσκια δροσερή σαλάτα με τριμμένο παντζάρι-μήλο–σελινόριζα, σερβιρισμένη με πράσινη σαλάτα, βαλσάμικο και ξίδι.

Καλή Μεγάλη Βδομάδα να έχουμε!






















Για 3 άτομα

6 κόκκινες πιπεριές

½ φλιτζάνι τριμμένη κολοκύθα

½ φλιτζάνι πλιγούρι

½ ματσάκι μαϊντανού

½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας (από δικό μου βάζο)

½ ματσάκι άνηθου

½ κουταλάκι κίμινο

2 κουταλιές αποξηραμένου δυόσμου

½ κουταλάκι άσπρο πιπέρι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

για το ψήσιμο: ρίγανη ελαιόλαδο μαύρο πιπέρι

Καθαρίζω, πλένω και ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά. Καθαρίζω την κολοκύθα και την τρίβω στον πολυκόφτη. Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και αχνίζω για λίγα λεπτά τα κρεμμυδάκια και προσθέτω κολοκύθα, αρωματικά σάλτσα μπαχαρικά και αλάτι. Κρατώ τη ρίγανη για το ψήσιμο. Προσθέτω και ½ ποτήρι νερό και βράζω τη σάλτσα για 10΄.Πλένω τις πιπεριές και τις ανοίγω στο πάνω μέρος αφαιρώντας προσεκτικά τα σποράκια τους. Προσθέτω το πλιγούρι στη σάλτσα ανακατεύω καλά και γεμίζω προσεκτικά τις πιπεριές. Αραδιάζω τις πιπεριές το ταψί και προσθέτω και μία μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια. Πασπαλίζω με ρίγανη, μαύρο πιπέρι και ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνω για μία ώρα σε δυνατή θερμοκρασία και στη μέση του ψησίματος γυρνώ τις πιπεριές από την άλλη πλευρά.