ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, 5 ΥΛΙΚΩΝ. CHOCOLATE HAZELNUT CAKE, 5 INGREDIENTS.

Και μπρουυυφ ένας πύραυλος προσγειώθηκε στο γλυκό την ώρα που προσπαθούσα να το στολίσω.
Κανένας λόγος ανησυχίας, διασώθηκαν και ο πύραυλος και το γλυκό και οι μετέχοντες στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.
Γιατί αυτή η απότομη προσγείωση?
Διότι το γλυκό μου δεν χωρούσε στη πιατέλα και έχει κενό από κάτω αν προσέξετε. Το βλέπω και λέω ωχ πετάει.
Πετάει πετάει τα δύο πετούμενα συγκρούστηκαν χάριν της εισαγωγής.
Κατά τα άλλα, απαιτούνται μόνο 5 υλικά, η κρέμα του γλυκού δεν έχει ζάχαρη, η παρασκευή είναι εύκολη, τα σαβουαγιάρ εξοικονόμησαν χρόνο, η έτοιμη τούρτα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για να το ευχαριστηθούμε όποτε θέλουμε. Κόβεται εύκολα ακόμη και παγωμένη, η κρέμα του είναι βελούδινη και αφράτη.



Για μία τούρτα σε στενόμακρη φόρμα μήκους 28 εκατοστών:

500γρ κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

200γρ σοκολάτα με 55% κακάο, αν θέλω πιο δυνατή την κρέμα θα βάλω 65%

½ φλιτζάνι φουντούκια

12 σαβουαγιάρ, περίπου μισό πακέτο

γλυκό κεράσι ή μαρμελάδα φράουλας, προαιρετικά

μία στενόμακρη φόρμα 28 εκατοστών

μεμβράνη περιτυλίγματος

Η τούρτα θα έχει τρείς στρώσεις κρέμας.

Στρώνω στη φόρμα ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης για να αγκαλιάσει όλο το γλυκό.

Κόβω τα σαβουαγιάρ  με το μαχαίρι σε μικρά κομματάκια. Κόβω και τα φουντούκια. Απλώνω πάνω στη μεμβράνη φουντούκια και σχεδόν τα μισά σαβουαγιάρ.

Ανακατεύω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί και να σφίξει.

Σπάω τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνω σε μπεν μαρί. Αναμειγνύω με τη βοήθεια της σπάτουλας μαρίζ σιγά σιγά τη σοκολάτα με τη σαντιγί.

Απλώνω το 1/3 της κρέμας στη βάση της φόρμας. Στρώνω σαβουαγιάρ και απλώνω πάλι κρέμα. Αραδιάζω πάνω στην κρέμα, φουντούκια, σαβουαγιάρ, γλυκό κεράσι.

Συνεχίζω απλώνοντας το τελευταίο στρώμα κρέμας και τελειώνω με τριμμένο σαβουαγιάρ και φουντούκια, αυτό θα είναι η βάση της τούρτας, επειδή στο σερβίρισμα θα αναποδογυρίσει.

Τυλίγω καλά με τη μεμβράνη και βάζω το γλυκό στην κατάψυξη.

Στολίζω με επιπλέον φουντούκια και σιρόπι γλυκού όταν θα την κόψω σε κομμάτια.