ΦΑΓΚΡΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ. RED SEA BREAM FROM AGIOS NIKOLAOS CRETE.

Η πρωινή ψαριά στα λαμπερά νερά του Αγίου, τσάκωσε αυτά τα μικρά φαγκρόπουλα, αλλά τσάκωσε και έναν τεράστιο μυταρά ξιφία, τον οποίο κακομοίρη, ξάπλωσαν φαρδιά πλατιά στην είσοδο του ψαράδικου, για την προσέλκυση των πελατών και των απείρων περίεργων τουριστών, συμπεριλαμβανομένης και εμού.

Αρκέστηκα στα μικρά φαγκρόπουλα που ποτέ δεν είχα ξαναδεί και ήθελα να διαπιστώσω αν και αυτά είχαν την ωραία γεύση που έχουν τα ενήλικα. Σίγουρα έχουν το ίδιο ρόδινο χρώμα, τα ίδια κοφτερά δόντια και το ίδιο άσπρο και σφιχτό κρέας. Το μειονέκτημα είναι ότι τα αγκαθάκια κάνουν πιο εμφανή την παρουσία τους.

Βάλαμε τα φρεσκότατα ψαράκια στο φούρνο, με καλό κρητικό ελαιόλαδο, λεμονάκι και αρωματικό θυμάρι. Φρέσκια σαλάτα συνόδευσε το φαγητό και το ποτήρι μας δρόσισε ένα ελαφρύ φρουτώδες Θραψαθήρι, από νέες καλλιέργειες του κρητικού αμπελώνα. Τέλεια.

Την ίδια μέρα, περπατώντας για να πιούμε μία ρακί στην Ελούντα πρόσθεσα άλλη μία εικόνα στο ψαρικό αρχείο μου. Ένα μικρούτσικο χταποδάκι μωοό, όπως θα έλεγε η εγγονή μου, πιασμένο στα ελατήρια του αποκρουστικού πλαστικού μανταλακίου. Γιατί το έπιασες καλέ μου ψαρά, άστο να φύγει μωρό είναι, η Μεσόγειος κινδυνεύει να στερέψει.

Μία ακόμη συνταγή με μπαμπάτσικο φαγκρί και μία ωραία λεμονάτη σάλτσα θα δείτε εδώ:

ΦΑΓΚΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ. RED SEA BREAM WITH LEMON SAUCE AND CAPPERS.


 


Τα δόντια ειναι τρομακτικά παρά το μικρό μέγεθος του φαγκρόπουλου.






στο βάθος ένας μικρούλης γκρίζος σαργουδάκος


στο φως της Δύσης το μικρό νησί Σπιναλόγκα