ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ. PUMPKIN LITTLE CAKES WITH WALNUTS OLIVE OIL AND VANILLA.

Μυστήριο, όχι υψηλού ενδιαφέροντος βέβαια, η τρυπούλα στον υπήκοο της αυτοκρατορίας της κολοκύθας μου. Κάποιο πολύ δυνατό ράμφος θέλησε να ρουφήξει τους γλυκύτατους χυμούς της κολοκύθας αλλά μάλλον κάτι του απόσπασε την προσοχή, διότι μόνο μία τρύπα είναι το πολεμικό παράσημο στις καμπύλες της.

Η εισαγωγή δεν είναι έτσι να έχουμε να λέμε. Αυτές οι κολοκύθες επειδή είναι πάρα πολύ γλυκές και για αυτό τον λόγο συμβάλλουν στην μείωση της ζάχαρης, η απαίτηση δε των υπόλοιπων υλικών της παρασκευής σε γλυκύτητα, έρχεται σε απόλυτη  αρμονία. Τέλος πάντων πολύ το μπέρδεψα LOL: η ουσία είναι ότι δοκιμάζω την κολοκύθα και υπολογίζω την ποσότητα της ζάχαρης. Στην δική σας επιλογή είναι αν θέλετε να το δοκιμάσετε με κάποια άλλη ζάχαρη όπως για παράδειγμα ζάχαρη καρύδας, πολύ ακριβή βέβαια και θα χρειαστεί να κάνετε τη δική σας έρευνα για το αν σας ταιριάζει και όχι μόνο από την άποψη της τιμής.

Προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετά την κρυσταλλική ζάχαρη, προσπαθώντας να τη μειώσω όσο γίνεται στις συνταγές των γλυκών.

Κάτι ακόμη που θέλω να τονίσω είναι ότι τα χαρτάκια θήκες που χρησιμοποίησα, δεν ήταν ότι καλύτερο. Άνοιξαν αρκετά με το ψήσιμο και τα κεκάκια έγιναν πιο λεπτά από ότι σχεδίαζα αρχικά. Επιμένω βέβαια στα ατομικά κεκάκια διότι ψήνονται καλύτερα και τα καρύδια είναι ιδιαίτερα τραγανά και νόστιμα και δίνουν την ωραία γεύση του ξηρού καρπού.  

Η πρώτη γευσιγνωσία κυριολεκτικά από το ταψί στο χέρι είχε πολύ θετικές κριτικές! Για αυτό λείπουν και τα αντίστοιχα κομμάτια από το ταψί ψησίματος.





Για 16 μικρά κεκάκια

1 φλιτζάνι τριμμένη κολοκύθα

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

2 αβγά

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1½ φλιτζάνι αλεύρι

1 κουταλάκι μπέκιν

1 βανιλίνη

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

θήκες χάρτινες για κεκάκια

Χωρίς μίξερ

Ψιλοκόβω τα καρύδια. Ξύνω το πορτοκάλι και το στύβω.

Βάζω το αλεύρι, το μπέκιν, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ίδιο μπολ.  Σε άλλο μπολ ανακατεύω τα αβγά, προσθέτω το ελαιόλαδο και τον χυμό και ανακατεύω ξανά. Κάνω λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτω τα υγρά υλικά. Ανακατεύω με μία κουτάλα.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Αραδιάζω τα χαρτάκια στο ταψί και τα γεμίζω με περίπου 3 κουταλιές χυλού το κάθε ένα.

Ψήνω για 35΄ και προσέχω να ροδίσουν καλά.

Η συμβουλή μου είναι να είναι χαμηλού ύψους τα κεκάκια ή αν αποφασίσετε σε ένα ενιαίο σχήμα, διότι το μείγμα δεν φουσκώνει πολύ και θα ψηθεί πολύ καλύτερα.