ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΤΥΡΙΑ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ. ΤΗΣ ΤΕΝΙΑΣ. ΤΕΝΙΑ’S PUMPKIN PIE WITH GREEK CHEESES, AROMATICS AND BLACK – WHITE PEPPERS.

Την ιδέα μου την έδωσε η Τένια, για αυτό και της αποδίδω τις αντίστοιχες τιμές στον τίτλο. Ιδιαίτερα γλυκιά η κολοκύθα που είχα στην διάθεσή μου, ισορρόπησε με πικάντικα τυριά μυρωδάτα αρωματικά και ένα συννεφάκι από μαύρο και άσπρο πιπέρι.

Λεπτό πάχος, η φέτα πασπαλισμένη σε χοντρά κομμάτια στην επιφάνεια της μπατζίνας, καλό ψήσιμο και σε μία ώρα (που συμπεριλαμβάνει προετοιμασία και φούρνισμα) είναι έτοιμη στο πιάτο για το πρωινό ή το μεσημεριανό μας.

Και βέβαια πολλά αρωματικά διότι ζούμε σε μία υπέροχη μεσογειακή χώρα γεμάτη χρώματα και αρώματα!




Θα έλεγα ότι αυτή η δόση δίνει 4-6 μερίδες και φυσικά παίζει ρόλο το πόσο τρώει κάποιος.

2 φλιτζάνια τριμμένη κολοκύθα

100γρ χοντροτριμμένη φέτα

1 φλιτζάνι τριμμένη ξηρή μυζήθρα

100γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα

2 αβγά

100ml φρέσκο γάλα

1 φλιτζάνι αλεύρι ΓΟΧ

λίγα κλαδάκια φρέσκα αρωματικά από μέντα, ρίγανη και μαντζουράνα

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

μαύρο και άσπρο πιπέρι

1 κουταλάκι θυμάρι

Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και την επιφάνεια του χυλού

Τρίβω την κολοκύθα και την πιέζω με τα χέρια μου, όπως κάνω με το αγγουράκι για το τζατζίκι, για να βγάλει τους χυμούς της. Τρίβω και τα τυριά και ψιλοκόβω τα αρωματικά.

Ανακατεύω τα αβγά, και όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη φέτα. Λαδώνω ένα ταψί απλώνω τον χυλό και προσέχω να έχει χαμηλό ύψος, διότι η κολοκύθα είναι πολύ ζουμερή και δε θέλω να βάλω παραπάνω αλεύρι. Πασπαλίζω με την φέτα, λαδώνω με ένα πινέλο και τελειώνω με το θυμάρι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40΄. Προσέχω να έχει ροδοψηθεί καλά η μπατζίνα και την αφήνω να κρυώσει μέσα στο φούρνο.