ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. DATE, ALMOND AND CHOCOLATE TRUFFLES.

7 Δεκεμβρίου σήμερα.

Εύχομαι αυτό τον μήνα να μειώσουμε την πίκρα των άσχημων συμβάντων γύρω μας και να νιώσουμε τη γλύκα των γιορτών. Θα βοηθήσουν και οι τρούφες.





Για 23 τρούφες των 20-21 γραμμαρίων ( +ένα μικρούλι για δοκιμή)

300γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, περίπου 1 ½ φλιτζάνι

150γρ αμύγδαλα ωμά χωρίς τη φλούδα, περίπου 1 φλιτζάνι

1 μανταρίνι, ξύσμα και χυμός

1 κουταλιά ανθόμελο

Για την επικάλυψη

250γρ σοκολάτα 55%

3 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα

Ετοιμάζω τα υλικά

Βάζω να πάρουν μία βράση τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζω. Σπάζω τα καρύδια και τα ψιλοκόβω. Βγάζω το κουκούτσι από τους χουρμάδες. Ξύνω το μανταρίνι και το στύβω.

Αλέθω στον πολυκόφτη πρώτα τα αμύγδαλα, τα βγάζω και στη συνέχεια αλέθω τους χουρμάδες.

Βάζω σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες, το ξύσμα, το μέλι και 2 κουταλιές χυμό μανταρινιού. Ανακατεύω βρέχοντας τα χέρια μου με το χυμό και πλάθω τα μπαλάκια σε 21γρ, ζυγίζοντάς τα. Θα μπορούσα να αποφύγω αυτή τη φάση αλλά το έχω συνηθίσει και το κάνω σχεδόν μηχανικά.

Κόβω σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και την λιώνω σε μπαιν μαρί.

Απλώνω ένα λαδόχαρτο και το πασπαλίζω με το μισό καρυδάκι. Παίρνω με ένα πιρουνάκι μία τρούφα τη βουτάω στη σοκολάτα παίρνω την περισσευούμενη με ένα άλλο πιρουνάκι και την ακουμπάω στο λαδόχαρτο. Πασπαλίζω τις τρούφες με το υπόλοιπο καρυδάκι και τις αφήνω να σφίξουν.