KEIK ΑΦΡΩΔΟΥΣ ΟΙΝΟΥ. SPARKLING WINE CAKE

 Συνάδελφε τα μοίρασα εγώ τα δώρα σε αυτό το χωριό!


9 Δεκεμβρίου σήμερα.

Εύχομαι αυτό το μήνα οι γιορτές να είναι γλυκές σαν αυτό το χωριουδάκι.


Για 6 κεκάκια

3 αβγά

150γρ βούτυρο αγελάδος

330γρ αλεύρι

250γρ ζάχαρη (επειδή το κρασί ήταν ημίξηρο έβαλα λιγότερη ζάχαρη)

160γρ ξινή κρέμα

150γρ ξηρό αφρώδη οίνο

2 βανιλίνες

1 κουταλάκι μπέκιν

ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

για την ξινή κρέμα

Μέσα σε κρέμα γάλακτος βάζω 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και το αφήνω να πήξει.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 170ο

Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέκιν και τις βανιλίνες.

Ανακατεύω με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτω ένα – ένα τα αβγά, το κρασί και τέλος εναλλάξ την κρέμα με το αλεύρι. Με μια οδοντογλυφίδα θα προσθέσω και το χρωμα. 

Ψήνω για περίπου 40΄.

Ξεφορμάρω αμέσως.