ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΥΠΙΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ ΧΥΜΟ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ. SQUID STUFFED WITH MINCED CUTTLE FISH, COOKED IN CARROT JUICE AND ROZE WINE.

 Πολύ καλά θυμάμαι τον σεισμό του 78. Πεταχτήκαμε έξω μείναμε ένα βράδυ στα πάρκα της γειτονιάς και ξαναγυρίσαμε μετά το πόρισμα του μηχανικού ύστερα από κανα δυο μήνες . Ευτυχώς για μάς, γιατί για τα θύματα του προχθεσινού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, η μοίρα του να ζουν σε σεισμόπληκτη περιοχή είναι σκληρή και αδυσώπητη. Πόσο λυπηρό και τρομακτικό και δίπλα μας επίσης.

Το μαγείρεμα μου περιέχει θαλασσινά σήμερα. Αν και φαίνεται περίπλοκο το πιάτο, δεν είναι καθόλου. Την δουλειά την κάνει ο πολυκόφτης που αλέθει τη γέμιση και ο χυμός καρότου που είναι κρυφό χαρτί για πολλούς σεφ. Τύφλα να έχουν οι έτοιμοι ζωμοί, αλήθεια σας λέω και ορκίζομαι!






για 2 άτομα

1 μεγάλο καλαμάρι

1 μικρή σουπιά

50γρ περίπου φέτα

μερικά κλαδάκια μαϊντανού

1 κρίθινο παξιμάδι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

για το βράσιμο

χυμός από 3 καρότα

1 ποτήρι ροζέ κρασί

1 μεγάλο καρότο σε κομματάκια

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

για συνοδευτικό: κίτρινο και άγριο ρύζι και το κεφαλάκι της σουπιάς

Με το καθάρισμα των θαλασσινών δεν ασχολήθηκα, τα είχε ήδη έτοιμα ο καλός κύριος στο ιχθυοπωλείο

Βάζω στον πολυκόφτη τη σουπιά χωρίς το κεφάλι της, το παξιμάδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κάνω ένα άλεσμα και προσθέτω και τη φέτα. Γεμίζω το καλαμάρι και στερεώνω στην άκρη του και το κεφαλάκι με τα ειδικά σιδεράκια για ρολά. Βάζω ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, ακουμπώ απαλά το καλαμάρι και προσθέτω το χυμό καρότου, το ροζέ κρασί, τα καροτάκια, αλάτι και πιπέρι.

Βράζω για 45΄σε σιγανή θερμοκρασία, προσέχοντας να μείνει λίγη σάλτσα για το σερβίρισμα.

Παράλληλα θα βράσω κίτρινο και άγριο ρύζι μαζί με το κεφαλάκι της σουπιάς και θα σερβίρω μαζί με φέτες από το γεμιστό καλαμάρι, τα καροτάκια και την πικάντικη σάλτσα.