ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ. SAVORY KADAIF WITH OLIVE OIL AND KEFALOGRAVIERA CHEESE.

Νέο βίντεο στο YOUTUBE κανάλι μου 

https://youtu.be/QLqczGyFPFY






Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου Κατερίνα που μου έστειλε την παραπάνω φωτογραφία. Ακολούθησε τη συνταγή και μάλιστα τα συνδύασε με κόκκινο κρασί. Ένα φρέσκο ξινόμαυρο από τη Νάουσα ταιριάζει πολύ με το βασικό τυρί που είναι η κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ τυρί των Γρεβενών!

καλή Πρωτομαγιά και καλό ανέμελο και ζουμπουρλίδικο μήνα να έχουμε!

Το κανταϊφι είναι ένα υλικό που χαρακτηρίζει τα Χριστούγεννα και ίσως και να είναι συνδυασμένο με αμαρτωλές φιλίες όπως κρέμα γάλακτος και πολλά επιβαρυντικά υλικά.
Το δοκίμασα με ελαιόλαδο και γιαούρτι και είδα ότι δεν έγινε λιπαρό, αντίθετα το ελαιόλαδο βοήθησε στο ψήσιμο και το αποτέλεσμα ήταν ένα τραγανό πιτάκι.
Θα μπορούσα να δώσω έναν πιασιάρικο τίτλο όπως: πιτάκια στο λεπτό, πιτάκια εύκολα και γρήγορα, αλλά δε μπορώ.
Κανένα παρασκεύασμα στο σπίτι δεν γίνεται σε 5΄. Το χρονόμετρο αρχίζει ακόμα και όταν αγοράζεις τα υλικά και τα συγκεντρώνεις στον πάγκο. Όμως ο ιερός στόχος είναι να τρώμε από το σπίτι και όχι από τα έτοιμα.
Για 11 κανταϊφάκια που μπορεί να είναι για πρωϊνό, για ένα κέρασμα σε καφέ ή και για ορεκτικό σε γιορτινό τραπέζι. Μπορεί άνετα να μπει σε οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι.
150γρ κανταϊφι
2 αβγά
80γρ κεφαλογραβιέρα
100γρ πρόβειο γιαούρτι
20γρ ελαιόλαδο
20γρ γάλα
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Ανοίγω καλά καλά το κανταΐφι. Ανακατεύω τα αβγά με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνω τα υγρά υλικά πάνω στο κανταΐφι και τα πιέζω καλά καλά να βραχούν από το μίγμα του τυριού. Τα χωρίζω σε 11 στρόγγυλα κομμάτια και κάνω μία τρύπα με το δάχτυλο μου στη μέση για να είναι όμορφο αλλά και για να ψηθεί καλύτερα. Σε αυτή τη φάση μπορώ να το βάλω στο ψυγείο και να το ψήσω την επόμενη, πράγμα που το δοκίμασα και ψήθηκαν μια χαρά. Μόνο που ξέχασα να πατήσω το record κουμπί και αναγκάστηκα να κάνω τη διαδικασία του ανακατέματος ξανά. Πράγμα που ήταν μεγάλος μπελάς διότι έπρεπε να ξανακάνω προμήθειες και επίσης το ένα φιλμάκι έπρεπε να ακολουθεί το ίδιο στυλ με το προηγούμενο.
Έψησα τα κανταϊφάκια στους 180ο για περίπου 20-25΄.Προσέχω να ροδίσουν καλά.