ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕ ΜΑΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ. STUFFED PEPPERS, FROM OUR GARDEN, WITH RICE AND RAISINS.

Καλοκαίρι σου θυμίζουν τα καταπράσινα καρπούζια, οι καταπράσινοι κάκτοι αλλά και ένα ταψί πράσινες γεμιστές πιπεριές. Οι πρώτες μας πιπεριές από το μικρό μας μπαξεδάκι ήταν γλυκές, νόστιμες και με πολύ απαλή φλούδα.

Με γλυκιά κορινθιακή σταφίδα και ρυζάκι γέμισαν οι πιπεριές και δε ξέχασα να πασπαλίσω τις πιπεριές μου με ρίγανη όπως έκανε πάντα η μητέρα μου. Έτσι έχω την ψευδαίσθηση ότι είναι κάπου εδώ κοντά!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τα όμορφα γεμιστά σε αυτό το σύνδεσμο: 

https://youtu.be/_ira3Uwx2wc













 

Για 4-5 άτομα

13 πράσινες πιπεριές για γέμισμα και θα δηλώσω ότι καθόλου γρουσούζικος δεν είναι ο αριθμός 13!

16 κουταλιές ρύζι καρολίνα

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδου

1 ντομάτα

¾ φλιτζανιού ξανθή σταφίδα

1 ματσάκι μαϊντανό, πάλι του μπαξέ μας!

2 κουταλιές ξερό δυόσμο, από την αυλή μας!

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

ρίγανη για το πασπάλισμα

5 κουταλιές ελαιόλαδο

Πλένω τις πιπεριές και κόβω τα κοτσανάκια τους. Με τη μύτη του μαχαιριού χαράζω το πάνω μέρος της πιπεριάς γύρω γύρω από το κοτσάνι για να δημιουργήσω το καπάκι. Καθαρίζω την πιπεριά από τους σπόρους και κάνω το ίδιο για όλες. Ετοιμάζω τη γέμιση.

Είναι 13 οι πιπεριές μου, μετράω 13 κουταλιές ρύζι καρολίνα +3 επιπλέον διότι 2 πιπεριές ήταν λίγο μεγαλούτσικες.

Πλένω και ψιλοκόβω τον μαϊντανό. Τρίβω στο ρεντέ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και αχνίζω για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη σταφίδα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω καλά. Κλείνω την εστία και το αφήνω 5΄να πάρει μία βράση. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω καλά καλά και γεμίζω τις πιπεριές. Ραντίζω την κάθε πιπεριά με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με αλάτι και ρίγανη.

 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο , βάζω νερό στο τηγάνι που ετοίμασα τη γέμιση, το ζεσταίνω λιγάκι και το αδειάζω στο ταψί. Προσέχω το νερό να μη ξεπερνάει τη μέση του ταψιού διότι δε θα σωθεί στο τέλος και δε θέλω να κολυμπάνε στο ζουμάκι οι πιπεριές.

Καλύπτω με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνω για μία ώρα. Στη μία ώρα τις ξεσκεπάζω, τις γυρνάω από την άλλη πλευρά (την κάθε μία) και περιχύνω με το ζουμάκι τους. Ψήνω άλλα 40΄στους200ο .