ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΝΗΣΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ. VANILLA VELVET LIGHT CREAM.

Τις περισσότερες φορές τα γνήσια στοιχίζουν. Έτσι και ο γνήσιος φυσικός λοβός βανίλιας, εισαγόμενο και πανάκριβο προϊόν σπάνια μπαίνει στο ράφι μου. Ήμουν τυχερή όμως που το βρήκα στη Γερμανία σε μισή τιμή. Δεν ήταν πολύ μεγάλος αλλά ήταν το ίδιο αρωματικός. Λατρεύουμε τις κρέμες και αυτή εδώ είναι μία πολύ ανάλαφρη κρέμα ζαχαροπλαστικής για σερβίρισμα σε ποτήρι ή κουπάκι, με μόλις έναν κρόκο αβγού.

 πως γίνεται μπορείτε να το δείτε στο YOUTUBE

στον σύνδεσμο:https://youtu.be/VteY7KDKEcc







Για 5 ποτηράκια

200γρ κρέμα γάλακτος

300γρ νερό

50γρ ζάχαρη περίπου 3 κουταλιές

1 κρόκος αβγού

τα σποράκια από μισό λοβό βανίλιας και το μισό λοβό για το βράσιμο

Με ένα κοφτερό μαχαίρι σχίζω στη μέση τον λοβό και αφαιρώ πιέζοντας με την λάμα του μαχαιριού τα μικρά μαύρα σποράκια που μοιάζουν με πολύτιμο μίνι χαβιάρι.

Αραιώνω την κρέμα με το νερό και το ζεσταίνω. Κόβω τον λοβό στη μέση και τον προσθέτω στο κατσαρολάκι. Βάζω σε ένα ποτήρι το κορν φλάορ, τη ζάχαρη, τον κρόκο και το 1/3 από τη ζεστή αραιωμένη κρέμα και διαλύω τα στερεά του ποτηριού. Εδώ θα δείτε και το διάσημο γρανάζι μου (θα  ήθελα να πιστεύω ότι το έχετε προσέξει χαχα).

Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα το προσθέτω στο κατσαρολάκι και ανακατεύω συνεχώς. Χρειάζομαι πέντε λεπτά και το μίγμα θα έχει δέσει. Το αδειάζω σε ένα μεταλλικό μπολ πρώτα για να πέσει η θερμοκρασία και στη συνέχεια το μοιράζω στα ποτήρια και το αφήνω να κρυώσει.

Στολίζω με κεράσι γλυκό και το αφήνω στο ψυγείο να σφίξει πιο πολύ

Σερβίρω με αμυγδαλάκι φιλέ, αλλά θα του πήγαινε και μπισκότο σοκολατένιο τριμμένο.