ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΣΟΥΜΑΚΙ. COURGETTE SALAD WITH CORN AND SPICY SUMAC.

Είμαστε σε εποχή καύσωνα αλλά και καλοκαιρινών διακοπών. Μπορεί να διαβάζετε αυτές τις σκέψεις σήμερα ή μετά από ένα μήνα δεν έχει σημασία.

Η όμορφη χώρα μου καίγεται και πάλι. Ταλαιπωρία, καταστροφή περιβάλλοντος, καταστροφή οικονομική, σπίτια, καταλύματα που κάηκαν, εργαζόμενοι χωρίς δουλειά. Επισκέπτες από το εξωτερικό, απελπισμένοι, απογοητευμένοι, με τις βαλίτσες τους στο χέρι, με τα παιδιά τους αγκαλιά. Τι απελπισία για το εμβληματικό και το πιο διάσημο νησί διακοπών της χώρας μας τη Ρόδο. Με το ζόρι βλέπω τις στενόχωρες ειδήσεις, αλλά αυτό που δεν αντέχω καθόλου είναι να ακούω αναλύσεις από στρογγυλοκαθισμένους ανθρώπους, για το πως έγινε.

Είχα φτιάξει σκηνικό για να σας παρουσιάσω με ενδιαφέρον τη σαλάτα αυτή αλλά μου έφυγε η διάθεση.

Μία δροσερή σαλάτα με δύο υπέροχα μπαχαρικά, τον μαραθόσπορο και το σουμάκι. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/TcdxcJjWpEE

Ο μαραθόσπορος έχει γλυκιά ανισάτη γεύση, ενώ το σουμάκι είναι όξινο, πικάντικο χωρίς να είναι καυτερό και δίνει την αίσθηση του αλμυρού.

Βράζω όσα κολοκυθάκια θα χρειαστώ, υπολογίζω ένα μικρό ανά άτομο, με μαύρο πιπέρι και λίγη πούδρα μαραθόσπορου. Δίνει έναν ωραίο μπαχαρένιο χαρακτήρα στα κολοκυθάκια.

Παράλληλα βράζω 2 καλαμπόκια για 10΄ το πολύ. Τα βγάζω από το νερό αμέσως μόλις βράσουν και κόβω με ένα κοφτερό μαχαίρι τα σπόρια τους , κρατώντας κάθετα το κάθε καλαμπόκι, (επίσης καίγομαι ελαφρά θα το ομολογήσω).

Πλένω και ψιλοκόβω μαϊντανό.

Ανακατεύω τα καλαμπόκια με τα κολοκυθάκια προσεκτικά να μη σπάσουν. Προσθέτω το μαϊντανό, λίγο αλάτι, χυμό μισού λεμονιού, ελαιόλαδο και αρκετό σουμάκι.

Σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα ψητά στα κάρβουνα, αλλά και μπιφτέκια λαχανικών για τους χορτοφάγους. Εμείς τη συνδυάσαμε με κοκκάλια στη σχάρα.