ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΑΛΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ. LIGHT MAYONNAISE WITH YOGURT.

Γιαούρτι και μουστάρδα, ελάχιστο ελαιόλαδο και ορίστε η τέλεια συνταγή με την απλούστατη παρασκευή. Αρκεί το αβγό να είναι φρεσκότατο και να σας αρέσει η απαλή υφή της μαγιονέζας.

μπορείτε να δείτε πως γίνεται στο βίντεο μου στο YOUTUBE: 

https://youtu.be/C7GSst8RsOk










 

Για περίπου 200ml μαγιονέζας

1 κρόκος από πολύ φρέσκο αβγό

1 κουταλιά απαλή μουστάρδα

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές χυμός λεμονιού

150ml στραγγιστό γιαούρτι, είτε πλήρες είτε με λίγα λιπαρά

αλάτι και μαύρο πιπέρι

και φυσικά δοκιμάζετε και διορθώνετε αναλόγως

όλα τα υλικά τώρα το καλοκαίρι χρειάζεται να βγουν από το ψυγείο κανα δυο ώρες πριν.

Και οπωσδήποτε η πρώτη φορά είναι πάντα δοκιμαστική.

Ανακατεύω με ένα πιρούνι, τον κρόκο με την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζω με το χυμό λεμονιού, προσθέτω σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια βάζετε μία κουταλιά από το μείγμα μέσα στο γιαούρτι το ανακατεύετε καλά καλά και ενσωματώνετε και το υπόλοιπο.

Βέβαια αυτή η μαγιονέζα γίνεται και στον πολυκόφτη, αλλά επειδή είναι μικρή ποσότητα ίσως να μη την πιάσουν καλά τα μαχαιράκια του εργαλείου, για αυτό είναι προτιμότερο να γίνει διπλή ποσότητα, δύο κρόκοι κλπ.