ΝΤΟΜΑΤΑ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ. ΤOMATOES SPOONFULDESERT WITH LEMON AND PEANUTS.

 Ίσως να μη το συνηθίζουμε να βγάζουμε στο τραπέζι τυριά με μαρμελάδα, αλλά γενικά χαιρόμαστε όταν έρχεται μία ωραία πιατέλα στο εστιατόριο με τυριά και μία λαμπερή κουταλιά από τα φρούτα της πατρίδας μας.
Ντομάτες, λεμόνι, φιστίκι, μαύρο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και φυσικά την απαραίτητη ζάχαρη έχει αυτό το γλυκό που βέβαια δεν προορίζεται μόνο για τυριά αλλά είναι και ένα γλυκό του κουταλιού από μόνο του!




για 2 μικρά βαζάκια των 380ml 500γρ ντομάτες χωρίς τις φλούδες τους 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι 1 φλιτζάνι φιστίκια 450γρ κρυσταλλική ζάχαρη μαύρο πιπέρι Ξεφλουδίζω, ψιλοκόβω τις ντομάτες και τις αφήνω να στραγγίσουν. Προσθέτω μαύρο πιπέρι για να πάρουν τη γεύση του. Κόβω το λεμόνι σε φέτες αρχικά για να βγάλω τα κουκούτσια και μετά το κόβω σε μικρά κομματάκια. Βράζω τα κομματάκια σε αρκετό νερό, 1 λίτρο για 15΄. Στραγγίζω και επαναλαμβάνω τη διαδικασία. Στραγγίζω καλά τα λεμονάκια και τα βάζω μαζί με τη ντομάτα και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για να σταθούν για μία ώρα ή έως ότου λιώσει τελείως η ζάχαρη. Δε βάζω νερό. Βράζω για περίπου 30΄ και ξαφρίζω προσεκτικά τον ελάχιστο αφρό που βγήκε. Μόλις δέσει και αυτό το διαπιστώνω ρίχνοντας λίγο από το σιρόπι του σε ένα πιατάκι θα προσθέσω και τα φιστίκια. Ζεστό το αδειάζω μέσα στα αποστειρωμένα βαζάκια και τα αναποδογυρίζω. Αν το καταναλώσετε σύντομα μπορεί να μπει στο ψυγείο το βαζάκι και να βγάζετε όποτε θέλετε.