ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΧΤΑΠΟΔΟΖΟΥΜΟ. PASTA WITH OCTOPUS BROTH







Τα αγαπάμε πολύ τα θαλασσινά εμείς στη Θεσσαλονίκη! Και πόση απογοήτευση όταν είσαι στη Βόρεια Ευρώπη και είναι αδύνατον να τα απολαύσεις. Συμφέρει καλύτερα σε εστιατόριο παρά να τα αγοράσεις.

Ένα χταπόδι για παράδειγμα μπορεί να στοιχίσει και 60€.

Παρόλη την απλότητα του το πιάτο προσφέρει πολύ δυναμικές γεύσεις. Δύο είναι τα βασικά αλλά πολύ εκλεκτά υλικά: το χταπόδι και τα ζυμαρικά. Ελαιόλαδο και θυμάρι αλλοίμονο έχουμε όλοι στο σπίτι, άντε το πολύ πολύ αντί για θυμάρι μπορεί να μπει και ρίγανη.

Προσωπικά δεν βάζω αρωματικά όταν βράζω χταπόδι. Μου αρκεί η μοναδική του γεύση. Βάζω απλά το χταπόδι στην κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και το βράζω έως ότου παραμείνει ελαφρά μαστιχάτο.

Ένα δροσερό κυκλαδίτικο Ασύρτικο στο ποτήρι και ορίστε το Αιγαίο πλημμυρίζει τους γευστικούς σου κάλυκες.

Εσείς το κάνετε αυτό με το ζουμάκι του χταποδιού? Και δεν εννοώ χταποδομακαρονάδα.

Το χταπόδι θα γίνει ξέχωρα πιάτο!