ΧΑΝΤΡΕΣ, ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ. HANDRES BEANS, SWEETPOTATO AND BULGUR.

Το βίντεο είναι γυρισμένο το καλοκαίρι για αυτό και ακούγονται κοκόρια, πουλάκια και ένα τζιτζίκι (φίλος μου). εδώ ο σύνδεσμος: https://youtu.be/kq_SM_ORkSU

Βέβαια τώρα είμαστε στο φθινόπωρο αλλά ακόμη μπορείτε να βρείτε χάντρες και φυσικά υπάρχουν και οι κατεψυγμένες. Η γλυκοπατάτα είναι superfood έτσι απλά! Το καροτένιο της χρώμα σε παραπέμπει άμεσα στη βιταμίνη C και τα φυσικά σάκχαρά της ισορροπούν τα λαδερά φαγητά, κάτι που συνήθως πετυχαίνουν οι ώριμες ντομάτες. Αν παραλείψω την αλοιφούλα με το γιαούρτι έχω ένα πλούσιο και θρεπτικό vegan πιάτο.


Για 2-3 άτομα

300γρ καθαρισμένες χάντρες

1 γλυκοπατάτα, περίπου 500γρ

¼ φλιτζανιού πλιγούρι

2 ξερά κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδου

½ φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

3 κουταλιές ελαιόλαδο

χυμός μισού λεμονιού

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Καθαρίζω τις χάντρες. Καθαρίζω τα κρεμμύδια τα σκόρδα και τα ψιλοκόβω. Καθαρίζω τη γλυκοπατάτα και την κόβω σε κομματάκια. Πλένω και ψιλοκόβω και τον δυόσμο.

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και αχνίζω τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτω στη συνέχεια τις χάντρες, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, μισό φλιτζάνι νερό και βράζω για 15΄. Προσθέτω τη γλυκοπατάτα, το πλιγούρι, ½φλιτζάνι νερό και βράζω για άλλα 15΄. Προσθέτω και το χυμό λεμονιού αφού έχω κλείσει τη θερμοκρασία της εστίας.

Σερβίρω με γιαούρτι το οποίο έχω ανακατέψει με λίγο χυμό λεμονιού.