ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΛΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. MY MOTHER'S GREEK TOURLOU

Εσείς πως το κάνετε? Τουρλού στο φούρνο ή στην κατσαρόλα?




για 2-3 άτομα, αναλόγως την όρεξη

1 μελιτζάνα φλάσκα

2 κολοκυθάκια

1 μεγάλη πατάτα

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδου

3 καυτερά πιπεράκια

2 ώριμες ντομάτες

4-5 δαμάσκηνα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι θυμάρι

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αρχίζω από τα λαχανικά

Καθαρίζω και κόβω σε χοντρά κομμάτια τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και την πατάτα. Ανακατεύω τα λαχανικά με αλάτι, θυμάρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στρώνω λαδόχαρτο στο ταψάκι, αραδιάζω τα λαχανικά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30΄. Θέλω απλά να μαλακώσουν.

Συνεχίζω με τη σάλτσα. Κόβω τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα δαμάσκηνα και τα ανακατεύω με λίγο αλάτι. Καθαρίζω και κόβω το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Βάζω στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αχνίζω για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και τα σκορδάκια. Προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά που μόλις έκοψα και βράζω για 10΄.

Βγάζω από το φούρνο το ταψί, αφαιρώ το λαδόχαρτο και προσθέτω τη σάλτσα. Θα ψήσω για 40΄στους 220ο.

Η σαλάτα που συνοδεύει το φαγητό είναι ντομάτα με κρίταμα.