ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. CREAMY VEGAN BUTTERNUT AND CHESTNUT SOUP.

Η αξία της λιτότητας κρύβεται σε αυτό το πιάτο με τα ελάχιστα υλικά. Για τους vegan έχει ακόμη περισσότερη αξία.
και εδώ είναι το βίντεο: 






Για τη συγκεκριμένη σούπα η οποία μας έρχεται από την Ευρώπη διαβάζω κάποιες συνταγές που έχουν απίστευτα  πολλά υλικά, μπαχαρικά και αρωματικά και είναι σχεδόν αποτρεπτικές. Πώς να αγοράσεις, να καθαρίσεις να πλύνεις και να συγκεντρώσεις όλα αυτά τα υλικά για να κάνεις μία σούπα. 

Στην απλότητα και στα λιτά υλικά βασίζεται η συνταγή μου. Το πολύ βασικό που πρέπει να έχω σαν υλικό είναι το γάλα βρώμης που έχει από μόνο του μία ιδιαίτερη νοστιμιά και ενισχύει τη γεύση και τα αρώματα του πιάτου.

Για 2-3  περίπου μερίδες

300γρ καθαρισμένη κολοκύθα σε κομμάτια

1 φλιτζάνι βρασμένα κάστανα, τα οποία έβρασα μόνη μου και ήταν το μόνο δύσκολο της συνταγής, εσείς πάρτε έτοιμα

2 μικρές πατάτες, καθαρισμένες σε κομμάτια

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

μία σκελίδα σκόρδου

½ λίτρο γάλα βρώμης

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 δαφνόφυλλο

1 κόκκος μπαχάρι

½ κουταλάκι άσπρο πιπέρι

λίγο αλάτι

Για αυτό το μαγείρεμα χρησιμοποιώ την χύτρα ταχύτητος. Αχνίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτω την κολοκύθα, τις πατάτες, τα κάστανα και το γάλα βρώμης και ανακατεύω. Προσθέτω το άσπρο πιπέρι, ένα δαφνόφυλλο, ένα κόκκο μπαχάρι και λίγο αλατάκι.  Κλείνω το καπάκι της χύτρας ταχύτητος και μαγειρεύω για 10΄. Αλέθω τα λαχανικά μαζί με το ζωμό τους  με το ραβδομπλέντερ και σερβίρω τη σούπα με λίγο φρέσκο μαϊντανό.