ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΕΜΑΤΙΣΤΑ ΚΡΙΤΑΜΑ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ. OCTOPUS SALAD WITH SEA FENNEL, CAPPERS AND CHERRY TOMATOES.

Αγαπώ πολύ τα θαλασσινά και εκτιμώ πάρα πολύ ένα ωραίο χταπόδι από τις θάλασσες της Χαλκιδικής! Παρόλο που έχουμε Ιανουάριο πια, η γλάστρα μου με το κρίταμο, έχει ακόμα φρέσκα φυλλαράκια που τα τιμάμε ιδιαιτέρως όπως βλέπετε σε αυτό το βίντεο αλλά και σε πολλά άλλα.

To σχετικό βίντεο είναι στο YOUTUBE:https://www.youtube.com/watch?v=8jiqZFPvzfc&ab_channel=%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B7







1 ωραίο χταπόδι από τις ελληνικές θάλασσες

μία χεριά φρέσκα κρίταμα από τη γλάστρα μου

κάππαρη τουρσί

ντοματίνια

ελαιόλαδο

καλό ξίδι από κόκκινο κρασί

Παίρνω το ωραίο μου  πλυμένο και καθαρισμένο χταπόδι και το βάζω μέσα στην κατσαρόλα χωρίς νερό. Ανοίγω την εστία σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, πχ στο 4 με ανώτερο το 9. Σιγοβράζω το χταπόδι για μία ώρα περίπου. Δοκιμάζω ένα κομματάκι για να δω αν είναι όπως θέλουμε βρασμένο. Μαζεύω και τα ζουμάκια που έμειναν στην κατσαρόλα για να τα περιχύσω πάνω στο βρασμένο χταπόδι.

Ενώ βράζει το χταπόδι ετοιμάζω τα κρίταμα. Πλένω καλά καλά τα τρυφερά βλασταράκια και τα βράζω για 10΄. Στραγγίζω τα κρίταμα, ξεπλένω και την κάππαρη κόβω τα ντοματίνια στη μέση και στήνω τη σαλάτα.

Κόβω το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, το περιχύνω με το ζουμάκι που έμεινε από το βράσιμο και το αραδιάζω πάνω από τα κρίταμα, την κάππαρη και τα ντοματίνια. Περιχύνω με ελαιόλαδο και καλό ξύδι από κόκκινο κρασί.