ΣΟΥΦΡΩΤΑ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ. EASY MINI SARAGLI WITH PISTACHIO OF AIGINA ISLAND.

Ουσιαστικά είναι ένα γλυκό που το έψησα και το σορόπιασα για ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα και το επανέλαβα πριν από μία βδομάδα. Και τα δύο ταψάκια πήγαν δώρο σε φιλικό και συγγενικό σπίτι. Η χαρά του να προσφέρω κάτι εντελώς δικό μου σε πρόσκληση και φυσικά να αρέσει είναι ανείπωτη.

Το γλυκό είναι πάρα πολύ εύκολο δε χρειάζεται καμία δεξιοτεχνία και είναι μία συνταγή που δημιούργησε ο Ανδρέας Λαγός, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα. Τα σαραγλάκια παρουσιάστηκαν  στην εκπομπή ΠΟΠ μαγειρική για να αποδώσω και τα απαραίτητα εύσημα στον πολύ συμπαθή σεφ!

και εδώ είναι το βίντεο μου: https://youtu.be/EV_eXXIUOjo



Για 36 σαραγλάκια που ψήθηκαν σε ορθογώνιο ταψί περίπου 20Χ30

12 φύλλα περίπου 400γρ

200γρ βούτυρο αγελάδας

150γρ καθαρισμένο ανάλατο φιστίκι Αιγίνης, τα περισσότερα θα πασπαλιστούν πάνω από τα σαραγλάκια μετά το ψήσιμο. Και 100γρ θα φτάσουν διότι τα καθαρισμένα ανάλατα συγκεκριμένα φιστίκια είναι από τα ακριβότερα ξηροκάρπια και χρειαζόμαστε μία εγκράτεια.

για το σιρόπι

300γρ ζάχαρη ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη

280γρ νερό ή  1½ φλιτζάνι νερό

2 χοντρές φέτες λεμονιού

7΄βράσιμο

180ο για 35΄να ροδίσουν πολύ καλά

ζεστό το σιρόπι ζεστά τα σαραγλάκια

Χοντροαλέθω τα φιστίκια

Ανοίγω το φύλλο και το σουφρώνω από την φαρδιά πλευρά του. Πασπαλίζω μέσα στις πτυχές φιστίκι και το στρίβω όσο μπορώ. Βάζω το σουφρωμένο στριμμένο φύλλο μέσα στο ταψί από την φαρδιά πλευρά του ταψιού.

Πέφτουν κομματάκια φιστικιού αλλά δεν μας ενοχλεί. Λιώνω το βούτυρο και περιχύνω καλά καλά όλα τα σαραγλάκια. Κόβω σε δύο μέρη τα φύλλα για να δημιουργήσω τρείς σειρές σαραγλάκια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις για 35΄. Προσέχω να ροδίσουν πολύ καλά.

Βράζω τα υλικά για το σιρόπι ενώ τα γλυκά ψήνονται για να τα έχω και τα δύο πολύ ζεστά. Το σιρόπι βράζει για 7΄.

Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το σιροπιάζω με υπομονή κουταλιά κουταλιά. Πασπαλίζω αμέσως με το υπόλοιπο φιστίκι. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει καλά πριν σερβίρω