ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΦΡΑΤΟΥΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ. ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. GREEK VEGAN CREPES, WITH MARMALADE, HAZELNUTS AND A LITTLE BIT OF CHOCOLATE.

2 Φεβρουαρίου και η σημερινή μέρα εκτός από Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων είναι και Παγκόσμια Ημέρα Κρέπας και από ότι έμαθα η ημέρα έχει μεγάλη σημασία για τους φίλους μας τους Γάλλους. Λιτές τηγανίτες με ελάχιστα υλικά, νηστίσιμες, με απλή αλλά εκλεκτή γέμιση, δε τηγανίζονται αλλά ψήνονται στο θερμό πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού. Εξάλλου αν δεν μαγειρευόντουσαν στο τηγάνι δε θα λεγόντουσαν τηγανίτες που είναι μία πολύ ωραία ελληνική λέξη
δείτε παρακάτω τη συνταγή και το βίντεο μου στο YOUTUBE: https://youtu.be/n3qA2S4d6E8





 Για 10 βελούδινες αφρατούλες τηγανίτες

150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι 250γρ χλιαρό νερό, 1 φλιτζάνι 30γρ ελαιόλαδο, περίπου 2 κουταλιές 1 κουταλάκι μπέκιν λίγη ζάχαρη μία βανιλίνη μια τσιμπιά αλάτι Ελάχιστο ελαιόλαδο για να αλείφω τον πάτο του τηγανιού χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας Ανακατεύω στο μπολ το αλεύρι με το μπέκιν το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και προσθέτω το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω για λίγα λεπτά με μία κουτάλα το μείγμα να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους αλλά όχι για πολύ ώρα αγνοώντας κάποιους μικρούς σβώλους. Μετά το ψήσιμό τους δεν φαίνονται καθόλου! Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και το αλείφω με το χαρτί κουζίνας με ελάχιστο ελαιόλαδο. Παίρνω με μία μικρή κουταλίτσα χυλό και τον απλώνω στο αντικολλητικό μου τηγάνι. Το μέγεθος το καθορίζει η κουτάλα. Ψήνω για 2 λεπτά έως ότου κάνει μικρές φουσκαλίτσες στην επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την γυρίζω από την άλλη μεριά. Ανάλογα με το τηγάνι μπορούν να γίνουν 2 και 3 ταυτόχρονα. Το δικό μου τηγάνι ήταν μικρό και έψηνα μία κάθε φορά. Γίνονται γρήγορα. Σερβίρω με μαρμελάδα κυδώνι που έκανα το φθινόπωρο, φουντούκια και ξύνω και λίγη σοκολάτα στο τέλος.