ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΣΟΥΜΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ. BEANS SALAD WITH TAHINI, SUMAC AND SUNDRIED TOMATOES.

 Δε θυμάμαι να πολυτρώγαμε φασολάδα στο σπίτι. Προτιμούσαμε συνήθως πιάζ φασόλια με πράσινα κρεμμυδάκια και πολύ μαϊντανό. Η μητέρα μου συνόδευε τα φασόλια με μύδια αχνιστά με ρετσίνα και ξερό κρεμμύδι. Ακόμη έχω τη μυρωδιά της ρετσίνας στη μύτη μου!

Αυτή η ωραία σαλάτα είναι πολύ πιο πλούσια με το βελούδινο ταχίνι αλλά και το ξίδι και δένουν σε μία πολύ ταιριαστή σάλτσα.

Για την Καθαρή Δευτέρα βέβαια αφαιρούμε το αβγό, αλλά αυτή η εκδοχή αξίζει να τη δοκιμάσετε. Και αν δε γνωρίζετε που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σουμάκι, τούτη εδώ η συνταγή το χρειάζεται επειγόντως!







Για 2-3 άτομα σαν σαλάτα

2 φλιτζάνια βρασμένα ξερά φασόλια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

5-6 λιαστές ντομάτες

1 βρασμένο αβγό

φυλλαράκια μαϊντανού

2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές ταχίνι

1 κουταλάκι σουμάκι

αλάτι και πιπέρι

Βράζω τα φασόλια από μία προηγούμενη μέρα και πριν τα χρησιμοποιήσω τα ζεσταίνω ελαφρά. Βράζω τις στεγνές λιαστές για 3-4 λεπτά και τις ψιλοκόβω.

Βάζω πάνω από τα φασόλια όλα τα υλικά και πασπαλίζω με μπόλικο σουμάκι για την επιπλέον οξύτητα!

Και Καλή Σαρακοστή!