ΚΡΕΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ. SEMOLINA VEGAN CREAM WITH ORANGE.

Οι νηστείες γενικά και ιδιαίτερα της Σαρακοστής είναι μεγάλη έμπνευση όχι μόνο για μένα αλλά και για πολλούς καταξιωμένους ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας.

Ένα γλυκάκι πολύ απλό με βάση το πορτοκάλι, εύκολο με λίγα υλικά. Δεν είναι χαλβάς, έχει πιο κρεμώδη υφή και το κυριότερο είναι χωρίς λάδι και φυσικά χωρίς βούτυρο.










για 6 μπολάκια

480γρ φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, (2 φλιτζάνια)

240γρ νερό (1 φλιτζάνι)

190γρ ψιλό σιμιγδάλι (1 φλιτζάνι)

150γρ ζάχαρη (1 φλιτζάνι)

15γρ κορν φλάορ, 1 κουταλιά

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 βανιλίνη

για το σερβίρισμα

γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

φουντούκια

 

Ξύνω το πορτοκάλι. Στύβω τα πορτοκάλια και ζυγίζω τον χυμό. Αν είναι ξινά τα πορτοκάλια θα αυξήσω τη ζάχαρη. Διαλύω το κορνφλάορ μέσα στο νερό.

Βάζω όλα μαζί τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά μόλις δέσει η κρέμα και στέκεται στο κουτάλι. Γεμίζω τα μπολάκια με την κρέμα και βάζω από πάνω μικρές λωρίδες πορτοκάλι γλυκό και φουντούκια.