ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ. OPEN MUSHROOM PIES WITH YOGURT IN THE DOUGH.

Δείτε το σχετικό βίντεό μου στο YOUTUBE εδώ: 

https://youtu.be/mCAMn2YVto4

Για τους πολύ αρχάριους, για αυτούς που βιάζονται, αλλά και για αυτούς που βαριούνται (και εγώ ανάμεσά τους πρώτη και καλύτερη). Είναι πίτα αλλά ουσιαστικά είναι ένα ανοιχτό μεγάλο κουρού.









για τη ζύμη γιαουρτιού

200γρ αλεύρι και λίγο για το ζύμωμα

100γρ γιαούρτι

80γρ ελαιόλαδο

½ κουταλάκι μπέκιν

1 κουταλιά τσίπουρο

αλάτι

για τη γέμιση

200γρ μανιτάρια

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

1 αβγό + 1 ασπράδι

50γρ φέτα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κουταλιές καλαμποκάλευρο

μαύρο πιπέρι

για το ψήσιμο

1 κρόκος + 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

λαδόχαρτο

40’ ψήσιμο στους 180ο έως ότου ροδίσει

Ξεκινώ από τη γέμιση

Κόβω τα μανιτάρια και την πιπεριά. Ψιλοκόβω τον άνηθο. Σιγομαγειρεύω στο ελαιόλαδο τα λαχανικά και αφού μαραθούν προσθέτω τον άνηθο. Αφήνω να κρυώσουν και θα βάλω τη φέτα, το ελαιόλαδο, το καλαμποκάλευρο, το αβγό, το ασπράδι και το πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

Κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το μπέκιν και το αλάτι. Κάνω λακκούβα στη μέση και θα βάλω το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το τσίπουρο και λίγο αλάτι. Ζυμώνω σιγά σιγά μέχρι να μη κολλά στα χέρια. Ζυγίζω τη ζύμη και τη χωρίζω στα δύο.

Απλώνω λαδόχαρτο στο ταψί. Ανοίγω με τα χέρια μου την κάθε μπάλα σε οβάλ φύλλο και τα ακουμπώ στο ταψί. Απλώνω γέμιση πάνω στα φύλλα, αφήνοντας ένα άδειο περιθώριο γύρω γύρω στο φύλλο. Γυρίζω με τα χέρια μου το φύλλο που περισσεύει πάνω στη γέμιση αφήνοντας αρκετά ανοιχτή την πίτα.

Έχω προθερμάνει το φούρνο στους 180ο και θα ψήσω για 40΄.