ΡΟΒΙΤΣΑ ΑΠΛΗ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ KAI ΞΥΓΑΛΟ. ROVITSA, MUNG BEANS, WITH RED PEPPERS, TOMATOES AND XYGALO CHEESE.
Εάν προτιμάτε, δοκιμάστε και αυτή την πικάντικη εκδοχή της ροβίτσας, με πολλά μπαχαρικά και γάλα καρύδας.
https://aromatikesistories.blogspot.com/2021/01/rovitsa-mung-beans-curry.html
Για τρία άτομα
1 φλιτζάνι ροβίτσα
2 κόκκινες πιπεριές
3 κόκκινες ντομάτες
½ ματσάκι άνηθου
500γρ νερό για το βράσιμο
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
λίγα φυλλαράκια αποξηραμένου δυόσμου
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
ξύγαλο για το σερβίρισμα
1 κουταλιά ελαιόλαδο για το σερβίρισμα επίσης
Πλένω καθαρίζω και ψιλοκόβω τα λαχανικά και τον άνηθο. Ξεπλένω και τη ροβίτσα και προσέχω μήπως έχει καμιά πετρούλα.
Βάζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αχνίζω τις πιπεριές και την ντομάτα για 5-6 λεπτά. Προσθέτω τη ροβίτσα, τον άνηθο, τα μπαχαρικά και το νερό και σιγοβράζω για 45΄περίπου. Δοκιμάζω και συνεχίζω αν χρειάζεται το μαγείρεμα. Θέλω το φαγητό να είναι του πιρουνιού και φροντίζω να σωθούν όλα τα ζουμάκια της ροβίτσας.
Σερβίρω με μία γενναία κουταλιά ξύγαλου.